OKUSI PIVŠKIH JEZER
Vreme ni bilo naklonjeno nedeljski kulinarični prireditvi »Okusi Pivških jezer«. Kljub dežju je prišlo veliko obiskovalcev in bili so dobre volje. Dokaz, da za dobro vzdušje ni krivo vreme, temveč ljudje.
Stisnjeni pod šotorom, so za obiskovalce prebivalci Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera pripravili okusno hrano s Pivškega. Kaj pa pravzaprav je hrana s Pivškega? V Selcah so pripravili belo polento, Petelinje žolco, ješprenj in šarkelj, Slovenska vas krompir ocvrt v svinjski masti in jabolčni štrudelj, Trnje bučno juho in štruklje ter marmeladke, likerje in druge slastne pripravke, Palčje fižolovo mineštro in šnite, Parje gobovo juho, Drskovče divjačinski golaž, štruklje, njoke in šnite, Zagorje pečen krompir, Pivka bučno juho in palačinke s češpovo marmelado in Turistično društvo Pivka krompir v zevnici ter kompot .
Na prireditvi so se predstavili tudi ustvarjalci in oblikovalci: Stles z nakitom it lesa, pa MArusha nakit, Vanjuška in Majuška, Tanja Milharčič in Nataša Babič ter Tjaša in Dušan Šporar.
Tako kuharske ekipe, kot ostali ponudniki ter obiskovalci so se strinjali, da mora takšna prireditev postati tradicionalna in že so se začeli kovati načrti kako in kaj za drugo leto.
Foto: Peter Truskinger