Tradicionalni slovenski zajtrk tudi v pivških vzgojno izobraževalnih ustanovah
Današnji dan so otroci v vrtcih in šolah začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Na svež kruh so si namazali maslo in okusen med, popili so mleko in pojedli kos jabolka. V okviru Dneva slovenske hrane je to namreč osrednji dogodek, ki ga vsakoletno obeležujemo tretji petek v novembru.
Namen projekta, ki ga podpiramo tudi v pivški občini, je da otroke, mladino in širšo javnost skupaj in enovito seznanjamo o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil, ki so pridelana oz. predelana v Sloveniji. Prav tako je pomembno poudariti tudi vlogo kmetijstva in čebelarstva pri predelavi hrane ter njenem vplivu na okolje. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Župan Robert Smrdelj in podžupanja Majda Godina sta letos obiskala otroke v enoti Vrtca Mavrica v Pivki ter otroke v Vrtcu Košana. Dober tek pa sta zaželela tudi učencem razredne in predmetne stopnje v šolski jedilnici v OŠ Košana. Pokramljala sta o zdravilnih lastnostih medu in zdravi prehrani. Svoje nasvete je dodal še predsednik Čebelarskega društva Pivka Franko Dolgan.
Projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk« je v naših vrtcih in šolah zaživel v celoti. Zahvala za uspeh projekta gre strokovnim delavkam vrtca in učiteljicam ter lokalnim pridelovalcem hrane in Čebelarskemu društvu Pivka.