ZA ZAJTRK MED, MASLO, KRUH, JABOLKO IN MLEKO
Današnji dan so tudi pivški in košanski malčki ter šolarji začeli z domačim medom, maslom, kruhom, jabolkom in mlekom. Na ta način so tudi letos izvedli že 'tradicionalni slovenski zajtrk' nad katerim so bili otroci zelo navdušeni. Sicer pa strokovno osebje, učiteljice in vzgojiteljice ter učenci tudi sicer vsak dan zdravemu zajtrku namenjajo precej pozornosti, saj gre za enega pomembnejših dnevnih obrokov, ki pripomore k bolj zdravemu načinu življenja, predvsem pa dobrim prehranjevalnim navadam, ki dajo otrokom, pa tudi odraslim energijo in dobro popotnico v nov dan.
Projekt, ki ga vse slovenske šole in vrtci izvajajo že nekaj let je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Gre za dober projekt ozaveščanja o prednostih živil slovenskega izvora, zdravem prehranjevanju, lokalni samooskrbi in pomenu kmetijstva.
Župan Robert Smrdelj je obiskal vrtec v Pivki in šolo v Košani ter otrokom ob zdravem slovenskem zajtrku zaželel dober tek, obenem pa se strinjal z vodilom projekta, naj slovenska hrana postane naša skupna izbira in naj dan slovenske hrane postane prav vsak dan!