Učenci OŠ Košana pripravili zmagovano kombinacijo
Osnovnošolci, mladi kuharji OŠ Košana so zmagali na regijskem tekmovanju Zlata kuhalnica 2017.
V sredo, 10. maja 2017, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Izoli potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Kuharskega tekmovanja se je udeležila ekipa izbirnega predmeta sodobna priprava hrane s tremi učenci: Lana Biščak, Neli Morelj in Anže Fidelj. Letošnji izbrani jedi sta kranjska klobasa kot osnovna sestavina glavne jedi in sladki skutini štruklji.
Poleg pisnega izdelka so se učenci morali tudi predstaviti in vaški klepetulji Neli in Lana sta v košanskem narečju povedali nekaj o nas.
Priprave na tekmovanje niso bile tako enostavne, nekaj težav smo imeli s pridobivanjem in usklajevanjem receptov, a nam je uspelo. In kot izgleda, smo sestavili odlično zmagovalno kombinacijo. Lana, Neli in Anže so si z odličnimi jedmi prikuhali SREBRNO PRIZNANJE in se tako uvrstili na državno tekmovanje, ki jih čaka oktobra naslednje šolsko leto v Kranjski Gori.
Sestavila: mentorica Antonija Tomšič
Njihovo predstavitveno zgibanko si lahko ogledate na http://www.os-kosana.si/files/2017/05/Zgibanka_-2017.pdf
Čestitamo!